Τρίτη, 19 Απριλίου 2011

ΤV και τα συναφή!

Αγαπητοί/ες τηλεθεατές/τριες,

η αλήθεια είναι πως έχω πάψει εδώ και πολλούς μήνες να κάθομαι χωρίς λόγο μπροστά στην τηλεόραση. Βλέπω μόνο συγκεκριμένα προγράμματα, γιατί το θεωρώ πλύση εγκεφάλου να σπαταλάω τον χρόνο μου μπροστά από ένα κουτί.

Σήμερα το πρωί όμως, έχοντας -περιέργως- ξυπνήσει νωρίς και λόγω απίστευτης βαρεμάρας, έκανα αυτό που κάνουν -δυστυχώς!- σχεδόν όλοι οι Έλληνες. Πριν προλάβω λοιπόν να πατήσω το
on εμφανίστηκε μπροστά μου ένας έντρομος τύπος σ' ένα μαγαζί με νυφικά. Προσπαθούσε ο κακομοίρης να διαλέξει ένα φόρεμα για την γυναίκα του, την οποία χαρακτήριζε «καμπυλωτή» και με «μεγάλα μπαλκόνια». Αφού παίδεψε όλο το μαγαζί, τελείωσε τα ψώνια του κάνοντας καμάκι στην -20χρονη?- κοπελίτσα που δοκίμαζε τα νυφικά για χάρη του, μιας και η νύφη δεν έπρεπε να είναι παρούσα.

Το ομολογουμένως αθλιότατο και κακοστημένο αυτό πρόγραμμα (Μην το πεις στη νύφη), έληξε αισίως μετά την τελετή του γάμου και την δεξίωση, αν και πρώτα το ζευγάρι έβγαλε στη φόρα τα άπλυτά του και ξεκατινιάστηκε γενικώς μπροστά στις κάμερες. Αλλά εντάξει, 10.000 ευρώ είναι αυτά και σε περίοδο κρίσης. Κάτι πρέπει να πουλήσεις κι εσύ στα media εκτός απ’την προπαγάνδα υπέρ του γάμου.

Δεύτερο πρόγραμμα σοκ που ακολούθησε του προηγούμενου: The REAL housewives of Athens. Ε εκεί πια, νομίζω πως η πίεση μου χτύπησε 40. Είναι δυνατόν σε με περίοδο λιτότητας και φτώχειας να προβάλλουν κάτι τέτοιο? Για όσους δεν ξέρουν την υπόθεση την αναφέρω εδώ με συντομία. Τέσσερις γυναίκες χωρίς ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες προσωπικότητες εμφανίζονται στο γυαλί σας για να δείξουν την κοιλίτσα τους, να μαλλιοτραβηχτούν, αλλά και να πάνε για σκι στην Αυστρία! -Έτσι για αλλαγή βρε παιδί μου!- Τσακώνονται για το ποια έστησε ποια στο ραντεβού, αν έσπασαν τα νύχια τους ή αν έχουν λίγο περιττό λίπος στα μπούτια. Μα ναι, πράγματι! Αυτά είναι προβλήματα!

Και ακόμα χειρότερα, σ’ αυτή τη ντροπή της Ελληνικής τηλεόρασης συμμετέχουν και τα παιδιά των γυναικών αυτών. Λες και δεν έφταιγε η δική τους ματαιοδοξία και απελπισμένη ανάγκη για προβολή οποιουδήποτε είδους!

Συγνώμη αν σας κούρασα με το μεγάλο μου κείμενο, αλλά κάπου έπρεπε να ξεσπάσω τα νεύρα που μου δημιουργήθηκαν. Τελικά κατέληξα: προτιμώ να διαβάζω Ισοκράτη, παρά να βλέπω τηλεόραση το 2011.


Κλείστε την κι εσείς γρήγορα!!!

4 σχόλια:

  1. χαχαχα
    τελικά τώρα συνειδητοποίησα πως το διαβασμα δεν σου αποφέρει μόνο μόρφωση αλλά και κάτι ακόμα...σου γεμίζει το χρονο σου και δεν έχεις για να δεις tv.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χιλιάδες κουτιά αναμμένα κρατάνε χιλιάδες ανθρώπους σβηστούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή